Strona Główna Encyklopedia Etnobotaniczna Salvia Divinorum Szałwia Wieszcza Marihuana Kokaina Kratom Forum Etnobotaniczne
Unikalne, Święte, Egzotyczne Rośliny i Enteogeny

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Co skłoniło Cię do spróbowania Salvii.
Autor Wiadomość
Nieom

Wysłany: 2007-05-20, 11:44   Co skłoniło Cię do spróbowania Salvii.

Jaka była przyczyna, dla której zdecydowałeś/aś się pierwszy raz spróbować tej rośliny ?

John.Doe 

Wysłany: 2007-05-20, 12:30   

Chec sprawdzenia jak to jest miec prawdziwe haluny :lol:

Taka byla prosta motywacja na poczatku. Ale to co chcemy osiagnac z roslina zmienia sie juz po kilku uzyciach - przynajmniej tak uwazam :P

Dutch 

Wysłany: 2007-05-20, 13:22   

a ty? :P

kurzowy 

Wysłany: 2007-05-20, 20:02   

mnie sklonila zwykla ludzka ciekawosc, fakt, ze to byla wtedy jeszcze malo znana roslina, latwiejszy dostep niz do lsd czy grzybow;p

John.Doe 

Wysłany: 2007-05-20, 20:22   

No grzyby to akurat wszedzie rosna wiec chyba latwiej o grzyby niz o salvie :P

Pep3k 
Mr Salvia

Wysłany: 2007-05-20, 21:01   

Ciekawość... Pozatym interesuję się etnografią trochę ;]

Nieom

Wysłany: 2007-05-21, 10:13   

Mnie skłoniło wiele rzeczy,
Przede wszystkim chęć sprawdzenia, czy człowiek posiada duszę, czy istnieją inne wymiary, czym jest ten świat..
I póki co, mimo, że salvia odkrywa faktycznie mistyczne przeżycia, nadal uważam, że dusza nie istnieje, nie mam podstaw uważać, że istnieją inne wymiary, a czym jest ten świat, to nie mam zielonego pojęcia...
Ale było to po prostu próba znalezienia odpowiedzi na dręczące mnie pytania.

John.Doe 

Wysłany: 2007-05-21, 12:00   

Wg. mojej filozofii (tez nie do konca mojej) bog jest wszystkim (nie tylko wszedzie) a wiec kazda czasteczka ktora istnieje w tym i innych swiatach jest bogiem (chociaz tak go nie nazywam ;) W zwiazku z tym, jezeli moj umysl jest bogiem, to jest w stanie siegnac w dowolna jego czesc. A nawet jezeli "bog" nie ma kompletnie zadnej swiadomosci to i tak wierze w jego istnienie - zyje w nim, poruszam sie w nim. Wiem ze istnieje, wiec wiem ze istnieje "bog".

I moim zdaniem salvia popiera tp twierdzenie, chociaz tez rzeczywiscie nie doswiadczylem czegos co mogloby dac pewnosc - wszystko pewnie dzieje sie wewnatrz umyslu (ale jesli umysl jest czescia boga:> )

Pep3k 
Mr Salvia

Wysłany: 2007-05-21, 15:38   

Książkę napiszcie ;] W życiu by mi nie przyszły takie rzeczy na myśl jak wam ;]

Karlos 

Wysłany: 2007-05-22, 16:17   

Mnie ku spróbowaniu skłania chęć poznania świata w całej jego okazałości.

Kurwik

Wysłany: 2007-05-25, 12:56   

To były początki mojego ćpactwa, poznałem Hypera wtedy dopiero co. Zarzucałem wszystko o czym tylko dowiedziałem się, że jakoś odurza (poszła gałka, DXM, aviomarin, tantum rosa). Napaliłem się na salvię, w międzyczasie poglądy mi się jako takie wyklarowały. W momencie jak w końcu salvia doszła w moje ręce byłem już zdecydowany nie tknąć niczego poza psychodelikami.

klulukasz

Wysłany: 2007-06-14, 22:15   

ciekawość, szczególnie że jak czytałem opisy niektórych tripów to nie wierzyłem w to zbytnio( już wierze :-P )

wukkie

Wysłany: 2007-06-21, 11:00   

Na to mogę w dwojaki sposób odpowiedzieć.

Bo wole naturalne specyfiki niż chemie, dla tego szałwia mnie zaintersowała. A z drugiej strony, motywem wyjściowym ( czy raczej wejściowym w temat :) ) jest to że w zasadzie nie mam alternatywy dla dragów, całe moje środowisko skupia się na doznaniach stymulowanych, a niechcąc stracić z nimi kontaktu próbuje sobie z nimi różnych specyfików, no i dla tego że nie potrafię wywołać niektórych stanów - jak np. ekstazy - w inny sposób niż przez zewnętrzne środki zmieniające świadomość. Ale szukam :)

Zdechły Szczur

Wysłany: 2007-07-15, 20:24   

Ciekawość i oryginalna mistyczna faza.

rage6 
Szałwinista

Wysłany: 2007-09-03, 22:46   Co mnie skłoniło?

Do szałwii skłoniły mnie zawarte w niej psychoaktywne substancje, które mam nadzieję na mnie zadziałają (właśnie czekam na przesyłkę - złożyłem zamówienie na susz).

Odpowiedz do tematu