|
Co skłoniło Cię do spróbowania Salvii. |
| Autor |
Wiadomość |
Nieom
|
Wysłany: 2007-05-20, 11:44 Co skłoniło Cię do spróbowania Salvii.
|
|
|
| Jaka była przyczyna, dla której zdecydowałeś/aś się pierwszy raz spróbować tej rośliny ? |
|
|
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-05-20, 12:30
|
|
|
Chec sprawdzenia jak to jest miec prawdziwe haluny
Taka byla prosta motywacja na poczatku. Ale to co chcemy osiagnac z roslina zmienia sie juz po kilku uzyciach - przynajmniej tak uwazam :P |
_________________ Byłem zmuszony zmienić nicka, chyba wiecie z jakiego - jak możecie to zwracajcie sie do mnie tak jak widnieje w profilu. Sorry za zamieszanie :P |
|
|
|
 |
Dutch

Wiek: 33 Dołączył: 26 Mar 2007 Posty: 54 Skąd: Manchester
|
Wysłany: 2007-05-20, 13:22
|
|
|
| a ty? :P |
_________________ Nie wolno się bać, strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
 |
|
|
|
 |
kurzowy
|
Wysłany: 2007-05-20, 20:02
|
|
|
| mnie sklonila zwykla ludzka ciekawosc, fakt, ze to byla wtedy jeszcze malo znana roslina, latwiejszy dostep niz do lsd czy grzybow;p |
_________________ pajtrakały symforowe i końdzioł w trykrętnych pordeljansach |
|
|
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-05-20, 20:22
|
|
|
| No grzyby to akurat wszedzie rosna wiec chyba latwiej o grzyby niz o salvie :P |
_________________ Byłem zmuszony zmienić nicka, chyba wiecie z jakiego - jak możecie to zwracajcie sie do mnie tak jak widnieje w profilu. Sorry za zamieszanie :P |
|
|
|
 |
Pep3k
Mr Salvia

Wiek: 21 Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 497 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2007-05-20, 21:01
|
|
|
| Ciekawość... Pozatym interesuję się etnografią trochę ;] |
|
 |
Nieom
|
Wysłany: 2007-05-21, 10:13
|
|
|
Mnie skłoniło wiele rzeczy,
Przede wszystkim chęć sprawdzenia, czy człowiek posiada duszę, czy istnieją inne wymiary, czym jest ten świat..
I póki co, mimo, że salvia odkrywa faktycznie mistyczne przeżycia, nadal uważam, że dusza nie istnieje, nie mam podstaw uważać, że istnieją inne wymiary, a czym jest ten świat, to nie mam zielonego pojęcia...
Ale było to po prostu próba znalezienia odpowiedzi na dręczące mnie pytania. |
|
|
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-05-21, 12:00
|
|
|
Wg. mojej filozofii (tez nie do konca mojej) bog jest wszystkim (nie tylko wszedzie) a wiec kazda czasteczka ktora istnieje w tym i innych swiatach jest bogiem (chociaz tak go nie nazywam ;) W zwiazku z tym, jezeli moj umysl jest bogiem, to jest w stanie siegnac w dowolna jego czesc. A nawet jezeli "bog" nie ma kompletnie zadnej swiadomosci to i tak wierze w jego istnienie - zyje w nim, poruszam sie w nim. Wiem ze istnieje, wiec wiem ze istnieje "bog".
I moim zdaniem salvia popiera tp twierdzenie, chociaz tez rzeczywiscie nie doswiadczylem czegos co mogloby dac pewnosc - wszystko pewnie dzieje sie wewnatrz umyslu (ale jesli umysl jest czescia boga:> ) |
|
|
|
 |
Pep3k
Mr Salvia

Wiek: 21 Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 497 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2007-05-21, 15:38
|
|
|
| Książkę napiszcie ;] W życiu by mi nie przyszły takie rzeczy na myśl jak wam ;] |
|
 |
Karlos
|
Wysłany: 2007-05-22, 16:17
|
|
|
| Mnie ku spróbowaniu skłania chęć poznania świata w całej jego okazałości. |
|
|
|
 |
Kurwik
|
Wysłany: 2007-05-25, 12:56
|
|
|
| To były początki mojego ćpactwa, poznałem Hypera wtedy dopiero co. Zarzucałem wszystko o czym tylko dowiedziałem się, że jakoś odurza (poszła gałka, DXM, aviomarin, tantum rosa). Napaliłem się na salvię, w międzyczasie poglądy mi się jako takie wyklarowały. W momencie jak w końcu salvia doszła w moje ręce byłem już zdecydowany nie tknąć niczego poza psychodelikami. |
|
|
|
 |
klulukasz
|
Wysłany: 2007-06-14, 22:15
|
|
|
ciekawość, szczególnie że jak czytałem opisy niektórych tripów to nie wierzyłem w to zbytnio( już wierze ) |
|
|
|
 |
wukkie
|
Wysłany: 2007-06-21, 11:00
|
|
|
Na to mogę w dwojaki sposób odpowiedzieć.
Bo wole naturalne specyfiki niż chemie, dla tego szałwia mnie zaintersowała. A z drugiej strony, motywem wyjściowym ( czy raczej wejściowym w temat :) ) jest to że w zasadzie nie mam alternatywy dla dragów, całe moje środowisko skupia się na doznaniach stymulowanych, a niechcąc stracić z nimi kontaktu próbuje sobie z nimi różnych specyfików, no i dla tego że nie potrafię wywołać niektórych stanów - jak np. ekstazy - w inny sposób niż przez zewnętrzne środki zmieniające świadomość. Ale szukam :) |
|
|
|
 |
Zdechły Szczur
|
Wysłany: 2007-07-15, 20:24
|
|
|
| Ciekawość i oryginalna mistyczna faza. |
|
|
|
 |
rage6
Szałwinista
Wiek: 23 Dołączył: 03 Wrz 2007 Posty: 20 Skąd: Unie Europejska
|
Wysłany: 2007-09-03, 22:46 Co mnie skłoniło?
|
|
|
| Do szałwii skłoniły mnie zawarte w niej psychoaktywne substancje, które mam nadzieję na mnie zadziałają (właśnie czekam na przesyłkę - złożyłem zamówienie na susz). |
_________________ Koalicja z lufką !!!
 |
|
|
|
 |
|
|