|
Nowe substancje psychoaktywne |
| Autor |
Wiadomość |
Nieom
|
Wysłany: 2007-04-13, 16:01 Nowe substancje psychoaktywne
|
|
|
Poszukuję informacji na temat Salvinorinu G, czy jest już wynaleziony ?
Z moich obserwacji, dotychczas wyłączono z salvii.
Salvinorin A, B, C, D, E, F, te znam dobrze
No i teraz trzej Japońcy wyłączyli z Salvii 7 nowych związków chemicznych:
Salvidivin A, B, C, D,
Salvinorin H, I,
i
Divinorin F
Teraz coś mi nie gra, bo nic nie słyszałem o Salvinorinie G, być może nie występuje w roślinie ?
Czyli na dzień dzisiejszy uznajemy, że Salvia zawiera:
Salvinorin-y A, B, C, D, E, F, H, I, Salvidivin-y A, B, C, D, i Divinorin F ?
Tak jest, czy się mylę ?
Czyli:
Salvinorin A odkrył Alfred Ortega
Salvinorin B i C Leander Valdes,
Salvinorin H, I, Salvidivin A, B, C, D, Divinorin F (Japońce: Osamu Shirota, Kumi Nagamatsu, and Setsuko Sekita)
Nie wiem, też kto wyodrębnił salvinoriny D-F ?
Nie wiem też które są naturalne, a które syntetyczne ? |
|
|
|
 |
Kurwik
|
Wysłany: 2007-04-14, 00:02
|
|
|
| A czy wiadomo Ci czy którekolwiek poza salvinorinem a i c mają działanie psychoaktywne? |
|
|
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-04-14, 02:29
|
|
|
| Niestety nie mam kompletnie pojecia - z mojej dotychczasowej wiedzy wynikalo ze jest tylko A,B i C ;) ale szczerze mowiac nie zglebialem tego tematu. Ale skoro zostaly przeprowadzone takie badania, to gdzies na pewno sa opublikowane konkretne wyniki. |
_________________ Byłem zmuszony zmienić nicka, chyba wiecie z jakiego - jak możecie to zwracajcie sie do mnie tak jak widnieje w profilu. Sorry za zamieszanie :P |
|
|
|
 |
Kurwik
|
Wysłany: 2007-04-14, 03:14
|
|
|
| No ja też się właśnie zdziwiłem, że tyle tego jest :P |
|
|
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-04-14, 12:20
|
|
|
| Hmm a jakby tak poszukac jakiegos maila do gosci z sacred weeds? Poszukaj, mysle ze oni maja zdecydowanie bardziej konkretne info od nas ;) |
_________________ Byłem zmuszony zmienić nicka, chyba wiecie z jakiego - jak możecie to zwracajcie sie do mnie tak jak widnieje w profilu. Sorry za zamieszanie :P |
|
|
|
 |
Pep3k
Mr Salvia

Wiek: 21 Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 497 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2007-04-14, 13:30
|
|
|
| Ja szukałem, ale nie znalazłem maila do gości z sacred weeds... Może komuś innemu się poszczęści... |
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-04-14, 14:06
|
|
|
| Pierwsze co to nalezaloby wypisac ich nazwiska - od razu poszlo by latwiej, ja pamietam tylko jedno, ale jest ono wszystkim znane ;) |
|
|
|
 |
Pep3k
Mr Salvia

Wiek: 21 Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 497 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2007-04-14, 20:14
|
|
|
| Dutch: Może Ty coś poradzisz? Bo chyba secred weeds dobrze znasz, przynajmniej lepiej ode mnie... |
|
 |
Nieom
|
|
|
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-04-14, 21:31
|
|
|
| A na tej stronie nie ma maila do sieberta? Na pewno jest. |
|
|
|
 |
Dutch

Wiek: 33 Dołączył: 26 Mar 2007 Posty: 54 Skąd: Manchester
|
|
|
|
 |
Nieom
|
Wysłany: 2007-04-23, 13:18
|
|
|
Według mojej ostatniej analizy mamy wyłączone z salvii następujące substancje chemiczne:
Salvinorin A
Salvinorin B
Salvinorin C
Salvinorin D
Salvinorin E
Salvinorin F
Salvinorin G
Salvinorin H
Salvinorin I
salvidivin A
salvidivin B
salvidivin C
salvidivin D
divinatorin A
divinatorin B
divinatorin C
divinatorin D
divinatorin E
divinorin A
divinorin B
divinorin C
divinorin D
divinorin E
divinorin F
Hardwickiic acid,
Salvinicin A
Salvinicin B
Tak by to wg mnie wyglądało, choć nie jestem do końca pewien. Czyli było by 27 różnych substancji chemicznych, dotychczas wynalezionych. Ale to jest nic w porównaniu z peyotlem, z którego wyłączyli coś około 50 - ciu. » |
| Ostatnio zmieniony przez Nieom 2007-04-23, 15:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-04-23, 15:27
|
|
|
| No dobrze, ale ile z nich jest psychoaktywnych lub ew. szkodliwych, toksycznych. W sensie - jakie to ma znaczenie dla zwyklego uzytkownika :P |
|
|
|
 |
Nieom
|
Wysłany: 2007-04-23, 15:46
|
|
|
Chyba żadnego Ale to zawsze jakiś krok dla medycyny. |
|
|
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-04-23, 15:49
|
|
|
| A wlasnie - z tego co wiem Salvinorin B tez jest psychoaktywny ale duzo mniej. Ciekawe czy da sie go wyekstraktowac i zaaplikowac sobie tylko jego. Ciekawe czy efekty bylyby inne czy dokladnie takie same jak przy Sal. A |
|
|
|
 |
|
|