|
Legalność Szałwii ? |
| Autor |
Wiadomość |
mosskit
|
Wysłany: 2007-03-31, 01:11 Legalność Szałwii ?
|
|
|
No właśnie. Zamierzałem sobie ściągnąć większą ilość Szałwi z Kanady ale koleś odpowiedział iż musi dowiedzieć się czy prawo panujące w polsce na to zezwala. Oznajmił iż po kontakcie z konsulatem uzyskal odpowiedź negatywną :/ ...jak to jest właściwie?
W ustawie o przeciwdzialaniu narkomanii ponoć nie sposób doszukać się salvii ? |
|
|
|
 |
Kurwik
|
Wysłany: 2007-03-31, 05:06
|
|
|
| Ale ponoć prawo zakazuje też posiadania substancji "psychoaktywnych". Co sobie pod tą definicją podciągną to już ich kwestia :D |
|
|
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-03-31, 13:31
|
|
|
| Niby tak, ale jest zdaje sie gdzies konkretnie uscislone ktore substancje sa uznane za psychoaktywne a tym samym nielegalne. Szalwia w Polsce jest na pewno legalna, w niektorych krajach owszem, ale nawet w wiekszosci stanow USA szalwia jest w 100% legalna. |
_________________ Byłem zmuszony zmienić nicka, chyba wiecie z jakiego - jak możecie to zwracajcie sie do mnie tak jak widnieje w profilu. Sorry za zamieszanie :P |
|
|
|
 |
Pep3k
Mr Salvia

Wiek: 21 Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 497 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2007-03-31, 22:48
|
|
|
U nas jest legalna na 80 %... Jeżeli mam być szczery, to nie wczytywałem się w odpowiednią ustawę, ale znam ludzi, którzy czytali, a nie znaleźli nic takiego...
Więc może warto wysłać zapytanie(do gościa z Kanady), w jakim dokumencie znajduje się takowy zapisa? |
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-04-01, 03:15
|
|
|
Zapewne chodzi o zapis w ktorym substancje "psycohaktywne" sa zakazane. Z tym, ze prawa nie wolno nadinterpretowac, musi byc konkretnie okreslone jakie substancje sa zakazane - a salvi jako takiej tam nie ma.
Swoja droga ciekawe na jakiej podstawie allegro usuwa jakiekolwiek aukcje z salvia... |
_________________ Byłem zmuszony zmienić nicka, chyba wiecie z jakiego - jak możecie to zwracajcie sie do mnie tak jak widnieje w profilu. Sorry za zamieszanie :P |
|
|
|
 |
Pep3k
Mr Salvia

|
Wysłany: 2007-04-01, 10:36
|
|
|
| Już nie tylko allegro, ale także świstak... |
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-04-01, 14:54
|
|
|
| Swistak tez? Jeszcze tydzien temu widzialem kilka sadzonek. A caly czas jest np. susz calei dostepny. Dziwne dziwne... |
|
|
|
 |
Dutch

Wiek: 33 Dołączył: 26 Mar 2007 Posty: 54 Skąd: Manchester
|
Wysłany: 2007-04-01, 14:57
|
|
|
Polecam Holandie. Nie jest drogo i bardzo szybko przysylaja - sadzonki w dobrym stanie nawet jak na odleglosc. Sprawdzone -> http://www.herbzz.com
obecnie sami nie wysylaja Salvii ale znajdziecie tam linki do innych dealerow. |
_________________ Nie wolno się bać, strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
 |
|
|
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-04-01, 15:12
|
|
|
| A ja polecam, po znajomosci ;) Wtedy jest najpewniej, wiesz wszystko o roslince, ktora dostajesz i nie musi sie meczyc kilka dni na poczcie. Na pewno jak nie tu to na hypky znajdzie sie ktos z salvia w Waszym miescie. |
|
|
|
 |
Pep3k
Mr Salvia

|
Wysłany: 2007-04-01, 17:54
|
|
|
| Ja tam swoją sadzonkę dostałem przez neta i jestem zadowolony. W tym roku zamierzam zrobić dużo sadzonek i też je rozprowadzę... |
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-04-01, 18:19
|
|
|
| No wlasnie, a w czym wysylac ze tak powiem sadzonke, tak zeby nic jej sie nie stalo i przy okazji zeby opakowanie nie kosztowalo wiecej niz sama sadzonka ;) |
|
|
|
 |
Pep3k
Mr Salvia

|
Wysłany: 2007-04-01, 21:35
|
|
|
| No i tutaj właśnie pojawia się problem, bo najlepszym chyba sposobem jest zamontowanie sadzonki w specjalnej tubie kartonowej (karton 1 cm), która trochę kosztuje... Jednak uważam ten sposób za prawie niezawodny.... Ew. pozostaje kurier... |
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-04-01, 21:56
|
|
|
| A gdzie taka tube mozna kupic i za ile? Wysylac w doniczce itd.? Pytam bo zamierzam kiedys zrobic sobie mala domowa plantacje i sprzedawac :) |
|
|
|
 |
Pep3k
Mr Salvia

|
Wysłany: 2007-04-01, 21:59
|
|
|
| Tuba powinna być dostępna na poczcie jako paczka, wysyłka w doniczce... A ceny nie znam... |
|
 |
Zdechły Szczur
|
Wysłany: 2007-04-01, 23:12
|
|
|
| I taka sadzonka nie wyleci z tej tuby, nawet jak listonosz oleje napis na opakowaniu "tu trzymać do góry" i przyniesie je do góry nogami? |
|
|
|
 |
|
|