|
Odmierzanie dawki |
| Autor |
Wiadomość |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-03-28, 20:54 Odmierzanie dawki
|
|
|
Macie jakies sprawdzone sposoby wazenia/odmierzanai dawki ekstraktu czy suszu?
Jaka waga to robicie jesli juz i w jakiej cenie i gdzie jest taka dostepna?;)
Waga laboratoryjna raczej odpada ze wzgledu na zdaje sie dosyc wysoka cene;) Sa jakies inne wagi z dokladnoscia ponizej 1g w przystepnej cenie? Ew takie ktore dobrze wskarza 1g zeby pozniej podzielic juz na oko? |
_________________ Byłem zmuszony zmienić nicka, chyba wiecie z jakiego - jak możecie to zwracajcie sie do mnie tak jak widnieje w profilu. Sorry za zamieszanie :P |
|
|
|
 |
Pep3k
Mr Salvia

Wiek: 21 Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 497 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2007-03-28, 21:10
|
|
|
| Najlepsze są małe wagi na allegro takie odmierzają z dokładnością najczęściej do 0,1 grama (najlepsze są dlatego bo nie są jakoś bajońsko drogie)... Ewentualnie możesz wykombinować najprostszą szalkową z prostych materiałów, tylko musisz mieć odważniki. Poszukam na necie gdzieś był fajny pomysł na zrobienie takowej... |
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-03-28, 22:27
|
|
|
Allegro jak zwykle kojarzy mi sie z bajkopisarzami i oszustwami ;) Nie wiem czy kiedys kupilem tam cos i bylem w 100% zadowolony. No moze statyw, ale to byl sklep internetowy, ktory robil rowniez aukcje, a na tych byla akurat promocja.
Tak na serio mial ktos taka wage z allegro? |
_________________ Byłem zmuszony zmienić nicka, chyba wiecie z jakiego - jak możecie to zwracajcie sie do mnie tak jak widnieje w profilu. Sorry za zamieszanie :P |
|
|
|
 |
Pep3k
Mr Salvia

|
|
|
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-03-28, 23:05
|
|
|
| Juz poszukalem - jak bede mial przyplyw kasy to sobie sprawie. A jakies sposoby "na oko"? |
|
|
|
 |
Kurwik
|
Wysłany: 2007-03-29, 11:49
|
|
|
Pep3k, w ogóle się nie zastanawiając od razu kupiłem tę wagę z Twojego linka. Pierwszy raz widzę wagę z dokładnością 0,01 tak tanio.
Fenikt ja zawsze jak miałem na przykład 10 gram do podzielenia na przykład na 5 osób to starałem się usypać 5 równych kupek i tyle :P Jednym przypadało oczywiście więcej gałązek, innym więcej pokruszonego pyłku ale i tak wszyscy się cieszyli :D |
|
|
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-03-29, 13:16
|
|
|
Hmm ja raczej nie zamierzam palic w wiekszej grupie ;)
Kupilbym taka wage ale mam za duze dlugi i brak funduszy niestety.
A jest jakas roznica w mocy miedzy galazkami pokruszonymi liscmi? |
|
|
|
 |
Kurwik
|
Wysłany: 2007-03-29, 14:39
|
|
|
| Pokruszone liście ciężej nałożyć do cybucha i częściej wpadają do środka bonga. gałązki mają mniejszą moc. |
|
|
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-03-29, 15:26
|
|
|
| Ale przeciez w fajach mozna zastosowac siteczko i po problemie :) A proporcjonalnie czego jest wiecej zwykle? |
|
|
|
 |
Pep3k
Mr Salvia

|
Wysłany: 2007-03-29, 16:17
|
|
|
Liści jest więcej.. Fenikt czasami Twoje pytania mnie naprawdę przerażają... :]
Kurwik: Jak będziesz mieć wagę to daj znać jak działa. |
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-03-29, 16:46
|
|
|
| Dlaczego przerazaja?;) za bardzo szczegolowe? Mozre rzeczywiscie to nie jest takie wazne, ale to tak z przyzwyczajenia - zawsze wole wiedziec wszystko na dany temat. |
|
|
|
 |
Pep3k
Mr Salvia

|
Wysłany: 2007-03-29, 17:13
|
|
|
Nie zbyt szczegółowe tylko pytasz o rzeczy trywialne |
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-03-29, 17:22
|
|
|
| Moze i racja - jak mowie - to moze i glupie przyzwyczajenie ;) Ale moze wrocmy do tematu. Moze ustalmy dawki na poczatek? Tzn. na pierwszy raz ile i czego (susz/ekstrakt) najlepiej wziasc, zeby sie przekonac na ile jest sie podatnym i jednoczesnie nie zaliczyc wyjatkowo mocnej bomby. Wiem ze na kadego dziala inna dawka, ale tak orientacyjnie. |
|
|
|
 |
Pep3k
Mr Salvia

|
Wysłany: 2007-03-29, 17:53
|
|
|
| Jeżeli chodzi o dawkę na pierwszy raz, to myślę, że najlepiej by było założyć inny temat jak FAQ, bo kto będzie szukać takich informacji w temacie "Odmierzanie dawki" ?? |
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-03-29, 18:12
|
|
|
| Ja jak robilem FAQi usiebie to w ten sposob ze po prostu czytalem wszystkie posty i wyszukiwalem co madrzejsze, uzupelnialem, porzadkowalem i wlepialem jako FAQ, jeszczen igdzie sie nie spieszy, troche czasu minie zanim zaczna tu codziennie zagladac nowi i niedoswiadczeni kompletnie uzytkownicy :) |
|
|
|
 |
|
|