Strona Główna Encyklopedia Etnobotaniczna Salvia Divinorum Szałwia Wieszcza Marihuana Kokaina Kratom Forum Etnobotaniczne
Unikalne, Święte, Egzotyczne Rośliny i Enteogeny

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Troche uwag;)

Jakie są Twoje preferencje sortowania postów ?
Od najstarszego do najnowszego tak jak jest teraz
81%
 81%  [ 9 ]
Od najnowszego do najstarszego odwrotnie niż jest teraz
18%
 18%  [ 2 ]
Głosowań: 11
Wszystkich Głosów: 11

Autor Wiadomość
John.Doe 

Wysłany: 2007-03-27, 21:38   Troche uwag;)

Witam, umieszczam ten temat tu bo poki co innych dzialow nie ma :lol:

Z mojego doswiadczenia jako administratora (mialem pod soba forum okolo 3000 uzytkownikow) jasno wynika, ze jezeli forum ma przetrwac trzeba za wszelka cene uniknac powielania. Jak wszyscy wiemy istnieje forum o podobnej choc duzo szerszej tematyce - czyli nasz kochany hypek. Ale jezeli to forum ma traktowac tylko i wylacznie na jeden temat to jak do cholery sprawic zeby bylo oryginalne. Tak sobie myslalem ze jedyna taka mozliwosc to dobra organizacja, dbalosc o forme i poziom postow.

Czyli w praktyce:
-Stworzenie dobrze przemyslanej struktury dzialow i poddzialow
-Stworzenie dobrego regulaminu i bezwzgledne go przestrzeganie
-Stworzenie zasad co do konkretnych dzialow, np. w dziale trip reports okreslona forme postu, ktora jest przejrzysta i przede wszystkim, zeby post nie byl pisany na bombie :lol: po przeczytaniu takiego TR w ogole nic nie rozumiem
-Tepienie dzieci neostrady :D postow typu "no fajnie" "ja tez" ":lol: itd.

Mowie to bo poki co pewnie wiekszosc osob zapisala sie tutaj zeby zdobyc darmowy susz albo ekstrakt :lol: a przydaloby sie zeby ptrzetrwalo dluzej niz czas trwania konkursu ;) (swoja dobry pomysl, ale jeszcze sie przekonamy czy administrator dotrzyma slowa ;> ) Radze dotrzymac bo forum, co wydaje sie logiczne, opustoszeje w mgnieniu oka.
Ostatnio zmieniony przez Groysec 2007-04-02, 00:26, w całości zmieniany 1 raz  

Groysec 
Administrator
Administrator

Wysłany: 2007-03-28, 06:34   

Konkurs jest jednym z wielu zaplanowanych przez nas elementów promocji strony. Posiadamy profesjonalny stosunek do zagadnień e-marketingu i rozumiemy doskonale zarówno jego skutki jak również i konsekwencje. Zdajemy sobie sprawę, że byloby nie tyle nierozsądnym co wielce nielogicznym inwestowanie swojego czasu i środków w przedsięwzięcie o nieuczciwym charakterze. To nie żart. Konkurs jest naprawde i nagrody również.

Nie zamierzamy powielać Hypera ani żadnej innej strony o podobnej tematyce. Stworzymy coś znacznie lepszego. To będzie profesjonalny serwis o tematyce etnobotanicznej, gdzie odwiedzający będą mogli w jednym miejscu znaleźć wszystko czego poszukują: materiały edukacyjne, informacje, produkty, akcesoria itp. To forum i strona o szałwii jest tylko niewielką częścią całości, którą będziemy mogli Wam wkrótce zaprezentować.

To forum jest tylko ze szczególnym uwzględnieniem Szałwii Wieszczej ale nie wyłącznie o Szałwii. Można także zakładać tematy, dodawać wątki i posty na temat innych, ale tylko legalnych roślin oraz produktow czy akcesorii mających związek z etnobotaniką i to też liczy się w konkursie.

Forum jest moderowane i nie powinno być problemu z utrzymaniem właściwego porządku. Proszę mnie powiadamiać o wszelkich niedociągnięciach.

Dutch 

Wysłany: 2007-03-28, 14:31   

juz powiadamiam :)
nie mozna uploadowac avatarow - wyglada na to ze nie ma permow ustawionych.
dziekuje za uwage.

Pep3k 
Mr Salvia

Wysłany: 2007-03-28, 17:08   

Dutch: Tak właściwie jest rozwiązanie problemu: gdzieś zuploadować obrazek i później dać adres zewnętrznego awatara.

Upload na przykład na: www.imageshack.us

Dutch 

Wysłany: 2007-03-28, 18:00   

Pep3k napisał/a:
Dutch: Tak właściwie jest rozwiązanie problemu: gdzieś zuploadować obrazek i później dać adres zewnętrznego awatara.

Upload na przykład na: www.imageshack.us
nie no spox, tylko zauwazylem niedociagniecie :)

John.Doe 

Wysłany: 2007-03-28, 18:19   

O widze, ze wgrales mod Przema :) Wlasnie mialem to zaproponowac, bo samo phpBB jest takie martwe jakies :P

A bedzie ze tak powiem jakis ladniejszy styl forum? Jakby co to w przyszlym tygodniu moge cos zrobic, jak mi sie skonczy nagonka przedmaturalna.

EDIT:
Daloby sie zwiekszyc dopuszczalny rozmiar awatara na 100x100? Mysle ze to tez dosc maly rozmiar, nie oczojebny, a sporo awatarow jest wlasnie w takim rozmiarze (jak np. moj ;)

Kurwik

Wysłany: 2007-03-28, 19:02   

Co do nowych działy to czy jeśli chodzi o enteogeny to robimy podział na Salvia/cała reszta, czy salvia/kanna/yopo/i tak dalej?

John.Doe 

Wysłany: 2007-03-28, 19:35   

No i czy forum bedzie dotyczyc wylacznie roslinek - i to tylko tych legalnych?

dla mnie osobiscie tak by bylo najlepiej bo do chemii mnie kompletnie nie ciagnie ;) ani do apteki

Pep3k 
Mr Salvia

Wysłany: 2007-03-28, 21:17   

Ja myślę że przede wszystkim roślin legalnych... O nielegalnych mamy już na necie tyle, że się zliczyć nie da.

Co do skryptu forum to moim zdaniem lepiej zmienić na jakiś Invision, które jest trochę bezpieczniejsze no i wydaje mi się milsze dla oka...

John.Doe 

Wysłany: 2007-03-28, 22:25   

Nie wiem ja sie tam przyzwyczailem do Przema. Invison zdaje sie jest troche wolniejsze. A poza tym jak sie zrobi fajna skorke to Przemo moze wygladac duzo bardziej imponujaco niz invison ;)

Pep3k 
Mr Salvia

Wysłany: 2007-03-28, 22:46   

Fenikt: Tutaj bym się kłócił :-P Jednak przewaga Invision ze strony wizualnej naprawdę jest potężna, szczególnie w najnowszych odsłonach, przy czym zgodzę się, że tworzy większy ruch w bazie, co powoduje, że jest trochę wolniejsze(na szybkim serwerze nie widać różnicy między phpbb a invision do ok. 75 000 użytkowników - tak wynika z moich obserwacji)

John.Doe 

Wysłany: 2007-03-28, 22:49   

Dobra nie ma co sie klocic - i tak to nie nasze forum ;) mi to w sumie rybka, ale mysle ze jak jest przemo to to sie raczej nie zmieni ;)

Groysec 
Administrator
Administrator

Wysłany: 2007-03-29, 08:01   

Fenikt napisał: "No i czy forum bedzie dotyczyc wylacznie roslinek - i to tylko tych legalnych ?"

Forum powinno dotyczyć zagadnień etnobotanicznych legalnych, będących alternatywą dla tych nielegalnych o których (jak pep3k slusznie w swoim poście zauważył) wiadomo już wszystko. Jeżeli ktokolwiek chciałby podyskutować na temat innych roślin to proszę skorzystać z kategorii "Inne rośliny". W celu zachowania porządku i przejrzystości tematów sugeruję tworzenie w tej kategorii tematów będących nazwami kolejnych roślin. Tak jak jest temat Szalwia Wieszcza może być np: Kratom itd.

Kurwik

Wysłany: 2007-03-29, 11:34   

A będzie jakiś temat na dyskusje o grzybach? :P

John.Doe 

Wysłany: 2007-03-29, 13:11   

Jesus jak chcesz to przeciez zaloz sobie - jest dzial Inne Rosliny

Chociaz zdaje sie ze grzyby sa w Polsce nielegalne ;]

Odpowiedz do tematu