|
Troche uwag;) |
| Jakie są Twoje preferencje sortowania postów ? |
| Od najstarszego do najnowszego tak jak jest teraz |
|
81% |
[ 9 ] |
| Od najnowszego do najstarszego odwrotnie niż jest teraz |
|
18% |
[ 2 ] |
|
| Głosowań: 11 |
| Wszystkich Głosów: 11 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-03-27, 21:38 Troche uwag;)
|
|
|
Witam, umieszczam ten temat tu bo poki co innych dzialow nie ma
Z mojego doswiadczenia jako administratora (mialem pod soba forum okolo 3000 uzytkownikow) jasno wynika, ze jezeli forum ma przetrwac trzeba za wszelka cene uniknac powielania. Jak wszyscy wiemy istnieje forum o podobnej choc duzo szerszej tematyce - czyli nasz kochany hypek. Ale jezeli to forum ma traktowac tylko i wylacznie na jeden temat to jak do cholery sprawic zeby bylo oryginalne. Tak sobie myslalem ze jedyna taka mozliwosc to dobra organizacja, dbalosc o forme i poziom postow.
Czyli w praktyce:
-Stworzenie dobrze przemyslanej struktury dzialow i poddzialow
-Stworzenie dobrego regulaminu i bezwzgledne go przestrzeganie
-Stworzenie zasad co do konkretnych dzialow, np. w dziale trip reports okreslona forme postu, ktora jest przejrzysta i przede wszystkim, zeby post nie byl pisany na bombie po przeczytaniu takiego TR w ogole nic nie rozumiem
-Tepienie dzieci neostrady :D postow typu "no fajnie" "ja tez" ":lol: itd.
Mowie to bo poki co pewnie wiekszosc osob zapisala sie tutaj zeby zdobyc darmowy susz albo ekstrakt a przydaloby sie zeby ptrzetrwalo dluzej niz czas trwania konkursu ;) (swoja dobry pomysl, ale jeszcze sie przekonamy czy administrator dotrzyma slowa ;> ) Radze dotrzymac bo forum, co wydaje sie logiczne, opustoszeje w mgnieniu oka. |
| Ostatnio zmieniony przez Groysec 2007-04-02, 00:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Groysec
Administrator Administrator
|
Wysłany: 2007-03-28, 06:34
|
|
|
Konkurs jest jednym z wielu zaplanowanych przez nas elementów promocji strony. Posiadamy profesjonalny stosunek do zagadnień e-marketingu i rozumiemy doskonale zarówno jego skutki jak również i konsekwencje. Zdajemy sobie sprawę, że byloby nie tyle nierozsądnym co wielce nielogicznym inwestowanie swojego czasu i środków w przedsięwzięcie o nieuczciwym charakterze. To nie żart. Konkurs jest naprawde i nagrody również.
Nie zamierzamy powielać Hypera ani żadnej innej strony o podobnej tematyce. Stworzymy coś znacznie lepszego. To będzie profesjonalny serwis o tematyce etnobotanicznej, gdzie odwiedzający będą mogli w jednym miejscu znaleźć wszystko czego poszukują: materiały edukacyjne, informacje, produkty, akcesoria itp. To forum i strona o szałwii jest tylko niewielką częścią całości, którą będziemy mogli Wam wkrótce zaprezentować.
To forum jest tylko ze szczególnym uwzględnieniem Szałwii Wieszczej ale nie wyłącznie o Szałwii. Można także zakładać tematy, dodawać wątki i posty na temat innych, ale tylko legalnych roślin oraz produktow czy akcesorii mających związek z etnobotaniką i to też liczy się w konkursie.
Forum jest moderowane i nie powinno być problemu z utrzymaniem właściwego porządku. Proszę mnie powiadamiać o wszelkich niedociągnięciach. |
|
|
|
 |
Dutch

Wiek: 33 Dołączył: 26 Mar 2007 Posty: 54 Skąd: Manchester
|
Wysłany: 2007-03-28, 14:31
|
|
|
juz powiadamiam :)
nie mozna uploadowac avatarow - wyglada na to ze nie ma permow ustawionych.
dziekuje za uwage. |
_________________ Nie wolno się bać, strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
 |
|
|
|
 |
Pep3k
Mr Salvia

Wiek: 21 Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 497 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2007-03-28, 17:08
|
|
|
Dutch: Tak właściwie jest rozwiązanie problemu: gdzieś zuploadować obrazek i później dać adres zewnętrznego awatara.
Upload na przykład na: www.imageshack.us |
|
 |
Dutch

Wiek: 33 Dołączył: 26 Mar 2007 Posty: 54 Skąd: Manchester
|
Wysłany: 2007-03-28, 18:00
|
|
|
| Pep3k napisał/a: | Dutch: Tak właściwie jest rozwiązanie problemu: gdzieś zuploadować obrazek i później dać adres zewnętrznego awatara.
Upload na przykład na: www.imageshack.us | nie no spox, tylko zauwazylem niedociagniecie :) |
_________________ Nie wolno się bać, strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
 |
|
|
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-03-28, 18:19
|
|
|
O widze, ze wgrales mod Przema :) Wlasnie mialem to zaproponowac, bo samo phpBB jest takie martwe jakies :P
A bedzie ze tak powiem jakis ladniejszy styl forum? Jakby co to w przyszlym tygodniu moge cos zrobic, jak mi sie skonczy nagonka przedmaturalna.
EDIT:
Daloby sie zwiekszyc dopuszczalny rozmiar awatara na 100x100? Mysle ze to tez dosc maly rozmiar, nie oczojebny, a sporo awatarow jest wlasnie w takim rozmiarze (jak np. moj ;) |
_________________ Byłem zmuszony zmienić nicka, chyba wiecie z jakiego - jak możecie to zwracajcie sie do mnie tak jak widnieje w profilu. Sorry za zamieszanie :P |
|
|
|
 |
Kurwik
|
Wysłany: 2007-03-28, 19:02
|
|
|
| Co do nowych działy to czy jeśli chodzi o enteogeny to robimy podział na Salvia/cała reszta, czy salvia/kanna/yopo/i tak dalej? |
|
|
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-03-28, 19:35
|
|
|
No i czy forum bedzie dotyczyc wylacznie roslinek - i to tylko tych legalnych?
dla mnie osobiscie tak by bylo najlepiej bo do chemii mnie kompletnie nie ciagnie ;) ani do apteki |
_________________ Byłem zmuszony zmienić nicka, chyba wiecie z jakiego - jak możecie to zwracajcie sie do mnie tak jak widnieje w profilu. Sorry za zamieszanie :P |
|
|
|
 |
Pep3k
Mr Salvia

|
Wysłany: 2007-03-28, 21:17
|
|
|
Ja myślę że przede wszystkim roślin legalnych... O nielegalnych mamy już na necie tyle, że się zliczyć nie da.
Co do skryptu forum to moim zdaniem lepiej zmienić na jakiś Invision, które jest trochę bezpieczniejsze no i wydaje mi się milsze dla oka... |
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-03-28, 22:25
|
|
|
| Nie wiem ja sie tam przyzwyczailem do Przema. Invison zdaje sie jest troche wolniejsze. A poza tym jak sie zrobi fajna skorke to Przemo moze wygladac duzo bardziej imponujaco niz invison ;) |
|
|
|
 |
Pep3k
Mr Salvia

|
Wysłany: 2007-03-28, 22:46
|
|
|
Fenikt: Tutaj bym się kłócił Jednak przewaga Invision ze strony wizualnej naprawdę jest potężna, szczególnie w najnowszych odsłonach, przy czym zgodzę się, że tworzy większy ruch w bazie, co powoduje, że jest trochę wolniejsze(na szybkim serwerze nie widać różnicy między phpbb a invision do ok. 75 000 użytkowników - tak wynika z moich obserwacji) |
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-03-28, 22:49
|
|
|
| Dobra nie ma co sie klocic - i tak to nie nasze forum ;) mi to w sumie rybka, ale mysle ze jak jest przemo to to sie raczej nie zmieni ;) |
|
|
|
 |
Groysec
Administrator Administrator
|
Wysłany: 2007-03-29, 08:01
|
|
|
Fenikt napisał: "No i czy forum bedzie dotyczyc wylacznie roslinek - i to tylko tych legalnych ?"
Forum powinno dotyczyć zagadnień etnobotanicznych legalnych, będących alternatywą dla tych nielegalnych o których (jak pep3k slusznie w swoim poście zauważył) wiadomo już wszystko. Jeżeli ktokolwiek chciałby podyskutować na temat innych roślin to proszę skorzystać z kategorii "Inne rośliny". W celu zachowania porządku i przejrzystości tematów sugeruję tworzenie w tej kategorii tematów będących nazwami kolejnych roślin. Tak jak jest temat Szalwia Wieszcza może być np: Kratom itd. |
|
|
|
 |
Kurwik
|
Wysłany: 2007-03-29, 11:34
|
|
|
| A będzie jakiś temat na dyskusje o grzybach? :P |
|
|
|
 |
John.Doe

|
Wysłany: 2007-03-29, 13:11
|
|
|
Jesus jak chcesz to przeciez zaloz sobie - jest dzial Inne Rosliny
Chociaz zdaje sie ze grzyby sa w Polsce nielegalne ;] |
|
|
|
 |
|
|